lauantai 23. syyskuuta 2017

Hengen ja Sledo

Heinäkuussa helteet tuli tänne pohjoiseenkin ja minulla oli vapaapäivä. Olin suunnitellu että joku päivä kun olisi hyvä sää haluaisin käydä Norjassa retkeilemässä. Ja paikaksi valikoitui Hengen ja Sledo Skibotnissa. 
Aamupäivästä eväsreppu autoon Kilpiksellä ja auton keula kohti Skibotn. Auto jätettiin parkkiin Olderelvin leirintäalueelle. 

En oikein ollut ottanut paikasta mitään selvää joten oli täysin yllätys mitä siellä voisi tulla vastaan. Leirintäalueelta alkoi kova nousu urakka. Ensin noustiin  ja saavuimmekin kauniille putoukselle jossa oli Hengenin käyntikirja. Ihasteltiin sitä hetken ja samalla hengähdettiin koska nousu alkoi tuntumaan jaloissa ja olihan sitä kuumakin siinä heinäkuisessa helteessä.


Hetken levähdettyämme jatkoimme taas matkaa oli vähän tasasempaa maastoa pitkin kosteikkojen laitoja. Sääskiä ja paarmoja oli riesaksi asti. Sitten taas polku lähti nousemaan jyrkästi ylös. Nousimme ylös välillä levähdellen ja maisemia ihastellen.
 Vuorotellen nousimme rinnettä norjalaisen pariskunnan kanssa välillä toisemme ohitellen kun taukoja pidimme vuorotellen. Jotain huumoria he naureskellen heittivät meille mutta en ymmärtänyt oikein koska norjankielen taitoni eivät ole oikein hyvät. 
Sledolle päästyämme maisemat olivat oikein nätit. Ja sieltä näkyi hyvin merelle ja Lyngenin vuonoon.




Koko reissun ajan odotin näkiskö lampaita koska niistä oli kylteissä mainittu. Niitä näkyi Sledolla oikein viisi kappaletta. Arastellen he meidät kiersivät kauempaa. 


Sledolle matkaa Olderelvin leirintäalueelta tulee noin 6.5 kilometriä edestakaisin. Aikaa meni paljon menomatkalla mutta paluumatka sujui joutuisan nopeasti alamäkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti