maanantai 18. syyskuuta 2017

Eväsretki Saanajärvelle

Kylmänä kesäkuisena päivänä kävin päiväretkellä ja suunnaksi otin Saanajärven luoteispäässä sijaitsevan kodan. Aloitin matkani Kilpisjärven kylällä sijaitsevan kaupan takaa olevalta polulta. Polku lähtee nousemaan kylältä pikkuhiljaa kohti Tsahkaljärveä. Järvelle saavuttaessa ei mennäkkään sillan yli vaan jatketaan sen ohi menevää polkua. Polku myötäilee mukavasti järven ranta viivaa kunnes se lähtee nousemaan kohti Saanan juurta. 



Saanajärven kodalle päästyämme aloin ihastelemaan maisemia samalla kuin M kantoi puita liiteristä kodalle. En ole ennnen käynyt Saanan takana joten oli mukava ihailla Saana-tunturia eri suunnasta käsin. 
Saanajärven yli vaan tuli kylmä viima joten lähdin M:n seuraksi sytyttelemään nuotiota ja samalla sai hieman lämmitellä kodan suojassa. Evääksi paistoimme makkaraa ja söimme nektrariinia. Jälkkäriksi oli kaakaota ja kaurakeksiä. 


On mukava istua nuotiolla vapaapäivänä ja kuunnella kuinka puut nuotiossa rätisee ja välillä poksahtelee. Myös tuuli tuivertaa ulkona ja senkin äänen kuulee nuotion äänen lisäksi. Eipä ole parempaa rentoutumis tapaa kuin istua nuotion valaisemassa kodassa kuunnellen ääniä. 

Pikku hiljaa alettiin pakkailla tavaroita ja tekemään lähtöä takaisin kylälle. Ulkona oli kylmä kun tuuli ja joutui lähtemään kodan lämmöstä. Takasi meno matkalla ihailimme maisemia ja muutama kuva tuli räpsästyä. 




Matkaa kylältä Saanajärven kodalle kertyy vähän alle 8 kilometriä edes takaisin. Hieno paikka tänne kyllä ehdottomasti joskus pitää päästä uudestaan. Olisi mukava käydä talvellakin lumikengillä tai kelkalla. Hiihtäminenkin voisi olla mukava vaihtoehto kevät talvella kun hanget kantaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti