perjantai 26. elokuuta 2016

Rovijoen putous

Käytiin Norjan reissullamme ihastelemassa Rovijoen putousta. Täällä on pitäny monta kertaa käydä aina se on jäänyt tekemättä koska olen huomaamattani ajanut paikan ohitse. Harmi vaan että näin kauniille putoukselle ei ole mitään kylttiä tien laidassa. Norjasta päin tullessa putouksen huomaa jo ennen levikettä, mutta Suomesta päin tullessa sitä ei näe. 

Rovijoen putous myös Morsiushuntuna tunnettu putous sijaitsee Kilpisjärven ja Skibotonin välisellä tie osuudella. Rovijoki alittaa tien ja putous onkin heti levikkeen vieressä. Putouksella on korkeutta noin 28 metriä. 

Polkua alaspäin kävellessä tulee kyltti joka varoittaa sortumavaarasta, mutta enemmän metsän puolella meni selvästi vasta tallattu uusi polku. Sitä pitkin kävelimme alas katsomaan putousta.
 Alas ei muita ihmisiä tullut kaikki katsoi putousta vain ylhäältä päin. Olisko kyseinen varoitus kyltti pelottanut muita menemään alas. 

Putous oli alhaalta käsin kaunis ja nyt ymmärrän mistä se on saanut Morsiushuntu nimensä. Putous oli täysin morsiushunnun muotoinen ja vesi laskeutui kalliota myöten valkoisen värisenä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti