maanantai 27. marraskuuta 2017

Vihdoinkin pilvetön yö

Vihdoinkin taivaalta näkyi muutakin kuin pilviä. En edes muistanut millon olisin viimeksi nähnyt pilvettömän taivaan siitä oli jo pitkä aika. Syksy oli yllättävän pilvinen, ei oikein päässyt nauttimaan syksyn auringosta tai syksyisestä tähtitaivaasta.
 Yhtenä iltana oltii Tornion laita kylillä ajelulla M:n kanssa. Nähtiin sitten että taivaalta alkoi näkyä vihreää ja pysähdyttiin katsomaan josko ne olisi revontulia. No sehän se oli ja taivaalla näkyi yksi revontuli nauha. Ajettiin parempaan paikkaan jossa ei olisi niin paljon valosaastetta ja että olisi aukeampi paikka.

 Päädyimme kahden pellon väliselle alueelle josta oli aukeaa kaikkiin suuntiin. Siinä vähän aikaa revontulia oottelimme ja metsän laidasta alkoi näkymään vähän revontulen vihreää sävyä. Äkkiä koko taivas oli täynnä revontulien nauhoja ja kiekuroita. Koko pelto aukea valastui ihan. Nämä tulet olivat hyvin aktiivisia ja nopea liikkeisiä. Noin kymmenen minuutin kuluttua taivas taas pimeni ja aattelimme lähteä kämpille päin lämmitteleen. Mutta emme ehtineet kävellä kuin pikkuisen niin taivas oli taas ihan tulessa ja tämä oli näyttävempi näytös kuin aiempi. Alla muutama kuva teillekkin tästä upeasta näytöksestä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti