perjantai 17. marraskuuta 2017

Lahtelan Salpalinja

Kuusamossa päätimme käydä katsomassa Salpalinjaa Lahtelassa. Paikkaa oli kunnostettu ja sinne oli rakennettu uusi linnoitus sitten viiden vuoden takaisen käymisen jälkeen. Polun varteen oli tullut kivana lisänä opastustauluja kertomaan kävijöille mitä missäkin kohdassa oli ollut ja hieman historiaa. Tauluissa näkyi myös vanhoja kuvia mistä pysty katsomaan millasta siellä oli ennen kuin salpalinjalla olevia rakennelmia oltiin tuhottu.

Kovin kauaa ei paikan kunnostuksesta ole ollut ja netistä tietoa kaiveltuani paikkaa oltiin entisöity ja kunnostettu vuosina 2016 ja 2017. Ja avajaiset siellä oli ollut tämän vuoden elokuussa. Myöskin paikka oli entisöity Suomi100 vuoden kunniaksi.




Sotahistoriallinen salpapolku on noin 4,5 kilometriä pitkä ja oli suhteellisen helppo kulkuinen. Opasteet olivat jokseekin sekaiset, karttoja matkan varrelle olisi kaivannut lisää että osaisi kääntyä oikeisiin suuntiin ja kaikki kohteet tulisi alueelta nähtyä. Mutta paikka on käymisen arvoinen ja varsinkin jos sotahistoria kiinnostaa. Lapsille paikan alkupää jossa linnoitus sijaitsee on varmasti mieluinen kun pääsee tutkimaan pitkiä taisteluhautojen käytäviä ja konekivääriasemia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti