perjantai 9. syyskuuta 2016

Sommarøy

Lofoottien matkalla ensimmäinen yöpymispaikka oli Sommaröyn saarella. Löydettiin hyvä paikka teltalle hiekkarannan vierestä. Meidän lisäksi tuli rannan tuntumaan yöksi myös ranskalainen perhe. 
Leiriytymispaikkaa oli hankala löytää joka paikassa oli kylttejä jotka kielsivät leiriytymisen. Olisikohan osa syynä se roskaaminen ja myös norjalaisten nuorten tapa mennä kesäisin saareen hiekkarannoille viettään viikonloppua vähän kovempaa ääntä pitäen. 


Pitihän sitä käydä hiekkarantaa tutkiskelemassa ja hiekkaranta osottautuikin korallirannaksi. Hiekkaa rannalla ei ollut yhtään vaan ranta koostui korallin murusesta. Pitihän sitä tietenkin simpukoita kerätä talteen niin kuin pienempänä. 




Ensimmäistä kertaa eläessäni pääsin kokemaan nukkumisen merenrannalla teltassa. Voin sanoa että ei kovin hyvin uni meinannu tulla, koska lokit jaksoi koko yön tasaiseen tahtiin kirkua hetkeäkään ei ollut hiljaista. Aamulla herätessäni huomasin meressä pari saukkoa uiskentelemassa. 

  
Aamulla reippaasti aamupalat syötyämme pakkasimme teltan autoon ja jatkoimme matkaa lauttalaivalla seuraavalle saarelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti