keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Pääsiäinen Norjassa

Pääsiäistä vietin tänäkin vuonna Norjassa niin kuin viime vuonnakin. 
 Norjassa oli hyvin lämpimät kelit joka päivä oli plussan puolella ja hyvä jos edes yölläkään pakkasen puolelle meni. 

Ensimmäisenä iltana oli kirkas ilma ja ajettiin ylös kelkoilla jotta pääsisimme kuuta ihailemaan ja jos revontuliakin näkisi. Lähtiessä oli kirkas sää mutta tunturiin päästyämme jostain kummasta oli pilviä ilmestynyt taivaalle. 



Seuraavana päivänä ohjelmassa olikin hiihtää Veltvannalta kolmen valtakunnan rajalle. Matkaa kertyisi sinne ja takasin jotain 10 kilometriä. Ihan kiva matka hiihtää maisemia ihaillen ja kuvaillen. 



Kolmen valtakunnan rajalla olikin kova kuhina kelkkoja tuli ja meni. Muutama hiihtäjäkin oli. Rajapyykillä syötiin eväät ja kuvailin hieman sitten lähdettiin hiihtämään takaisin päin.


En paljoa kuvia ottanut reissulta, koska oli pilvistä ja osassa kuvista oli tarkennus pielessä.

 Sattuipa reissussa hauska juttukin. Oltiin istumassa tunturissa eväitä syömässä, kun kolmen kelkan ryhmä pysähtyi vähän matkan päähän. Opas alkoi esittelemään suomeksi että tuossa istuu norjalainen perhe eväitä syömässä. Oli siinä mulla naurussa pitelemistä. Eli nykyääm on vissiin oikein turistinähtävyys jos olet pysähtynyt eväitä syömään tunturiin.

Viimeisenä yönä taivaalla oli revontulia otin muutaman kuvan parvekkeelta pikaisesti. Ulos en uskaltanut enään mennä. Koska aiemmin illasta kun olin kuvaamassa revontulia kettu säikäytti minut totaalisesti kävelemällä takaani ohitse. 



Kotia päin ajellessa oli vielä pakko pysähtyä Nalluvuopion levikkeelle ottamaan kuvia josta avautuu näkymat Lyngen vuonoon. 




Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti