maanantai 21. maaliskuuta 2016

Koronjää

Joulukuun alkupuolella Korouomaan avattiin uusi päiväreitti Koronjää. Tämähän piti käydä katsomassa tietenkin.

 Koronjää-reitti sijaitsee Korouomassa Posiolla ja se on noin 5 kilometriä pitkä. Reitti on rengasreitti ja itse kuljin sen siten että laavu, eväiden syönti ja uomasta parkkipaikalle kapuaminen jää viimeiseksi. 

Koronjää-reitin nähtävyyksiähän ovat 3 jääputousta ja itse Korouoman ruhjelaakso. Reitti seurailee osittain myös vanhaa hevostien pohjaa ja savotta ajoista voi lukea reitillä olevista tauluista. 

Onneksi retkipäivänämme oli kaunis aurinkoinen hyvin keväinen sää. Saukkovaaran parkkipaikalla oli ruuhkaa se oli täynnä autoja ja 3 charter bussia. Onneksi saimme vielä oman automme parkkiin. 


Hannunkallion näköalapaikka oli hurja, varsinkin jos pelkäät korkeita paikkoja. Reunalle en suostunut menemään ja hirvitti katsoa kun mies kaiteen viereltä katseli alas uomaan. Polku oli myös hyvin liukas. Onneksi narusta kiinni pitämällä pääsi perille.  





Jokaisella kolmella jääputouksella oli kiipeilijöitä. 



Laavulla olikin ruuhkaa koska kolme charter bussilastillista turisteja oli vallannut laavu alueen. Onneksi he lähtivät hetken päästä ja me pääsimme rauhassa eväitä nauttimaan. Pari Kuukkeliakin bongasimme, jotka olivat tulleet syömään maahan tippuneita muruja. 

Koronjää-reitti oli tähän vuoden aikaan hyvin tallattu joten sinne ei lumikenkiä tarvittu. Suosittelen käymään jääputoukset oli näkemisen arvoisia. 

Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti