tiistai 4. elokuuta 2015

Reissu Kiilopäälle

Käytiin viikko sitten Kiilopäällä miehen kanssa viikonloppu reissulla. Oli mukava päästä välillä muihin maisemiin ja lomailemaan. Perjantaina saavuttiin Kiilopäälle noin yhden aikaan päivällä. Saatiin mökin avaimet aikaisemmin kuin normaalisti saisi. Joten äkkiä ruokakaupassa käynti että päästäisiin liikenteeseen luontoon.


 Ensimmäisen päivän urakkana oli geokätköillä Kiilopäällä ja yrittää löytää mahdollisimman monta kätköä tuosta uudesta geokätköpolusta joka vasta julkaistiin. Kaikkea ei keretty löytää mitä oli tarkoitus kun oli kiire savusaunaan. Kiilopäällä mökissä majoittuja pääsee ilmaiseksi savusaunaan yleisellä vuorolla kesän ajan. Savusauna oli hieno ja tunnelmallisen hämyinen ja käytiin me myös uimassa +10 asteisessa Kiilopurossa. Sain jopa miehenki houkuteltua uimaan joka ei ensin meinannu uskaltaa tulla. 




Toisena päivänä olikin huono sää vettä sato kaatamalla. Joten päätettiin pienen päiväretken sijasta käydä Kultamuseossa, Prospektorin kaivoksella ja sitten Saariselän keskustan lähellä sijaitsevaa kummituskämppää katsomassa.






Prospektorin kaivos kuilu oli syvä jotain 50 metriä joten tämmöselle korkean paikan kammoiselle oli hirvittävä kurkkia sinne, mutta pakkohan se sinne oli kattoa ku on tämmöinen utelias vaikka se kyllä hirvitti. Kaivoksen pohjaa ei näkyny kun kaivoksessa oleva valo ei harmi vain toiminutkaan. 




Joku pikku mökki kummituskämpän lähistöllä näytti olevan nuorten suosiossa oleva illan viettopaikka tyhjistä kaljatölkeistä päätellen.


Kummituskämppällä oli mielenkiintoinen tarina mutta muuten ei kummempi. Sisällä oli pari ranskalaista vaeltajaa kuivattelemassa veallus kamppeitaan.



Saariselän vanhin puu 550 vuotias.

Saariselälle jäi vielä paljon nähtävää mitä ei keretty nähdä. No onpahan hyvä syy päästä uudestaan sinne reisuun.  


Sini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti