sunnuntai 16. elokuuta 2015

Päiväretki Luulammelle ja Rumakurun vanhalle kämpälle

Tehtiin Saariselän loman viimeisenä päivänä päiväretki Kiilopäältä Luulammelle. Ensin oli tarkoitus kävellä vain Luulammelle ja sieltä takasin Kiilopäälle, mutta tämä pätkä tuntu liian lyhyeltä joten päätimme kävellä Rumakurun vanhan tuvan kautta. 






Koko reitti Luulammelle oli niin kuin yleensä tällästä reittiä kutsun highway eli mönkkäritie. Eipä ainakaan kukaan voi eksyä.


Näkymät Luulammelle




Erämaata loputtomasti tuonne kun vielä pääsisi patikoimaan


Luulammella oli paljon patikoijia ja retkeilijöitä tauon vietossa, joten päätimme jatkaa matkaa muualle syömään eväitämme.


Luulammen karvainen ja nälkäinen pikku asukki. Tämän touhuja oli mukava seurata kun yritti raahata tuota salamileipää jonnekkin koloon.



Rumakurun vanhalla pävätuvalla nautimme eväät joku vain oli jättänyt tuvan oven auki. Onneksi ei vettä ollu satanu nii ei ollu tuvan lattia kostunut.



Joku ihme härveli tuvan pihapiirin purolla




Rumakurun vanhalta tuvalta lähtiessämme alkoi vettä sataa ja kastuttiin aika hyvin. Onneksi lopulta aurinko alkoi paistaa ja vaatteet kuivu nopeasti


Kaunispää näkyi yhdessä vaiheessa



Reitti oli helppokulkuista mönkkäripolkua koko matkan, joten ei tuonne voi eksyä. Ja opasteita karttoineen oli aina jos tuli joku polkujen risteys.
Tälle reitille pituutta tuli jotain 16 kilometriä mikä on ihan hyvä pituus päiväpatikointiin/-retkeen.
Luulammelle mentäessä tuli muitakin patikoijia ja retkeilijöitä vastaan mutta Rumakurulle päin mentäessä saikin olla omassa rauhassa. 

Suunnitelmissa olisi joku vuosi mennä tuonne vaeltamaan oli sen verran hienoa seutua.



Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti