perjantai 21. elokuuta 2015

Julmakallio

Mielessä on kutkutellut ajatus jo jonkin aikaa että Korouomassa olisi mukava päästä käymään edes päiväseltään. Joten kauniina sunnuntai päivänä pakkasimme repun ja ajoimme Korouoman yhdelle alotuspisteelle eli Koivukönkäälle. 


Joku kummallinen kivilatomus keskellä polkua.


Vähän aikaa käveltyämme vastaamme tulikin yksi Korouoman nähtävyykistä nimittäin Koivukönkään putous. Putous onkin aika nuori se on muodostunut tuohon vasta vuonna 1893. Kaunis putous ja tuommoinen tasaporras putous on aika harvinainen Suomessa.



Koivukönkäät jälkeen alkaakin reitti laskeutu kohti kanjonin pohjaa. Ja jonkin aikaa käveltyämme tulimmekin Pirunkirkon laavulle, Aluksi oli suunnitelmissa jäädä sinne eväitä nauttimaan mutta halusimme käydä pidemmällä ihastelemassa Korouomaa,



Pirunkirkko ja kuvaan ängennyt oksa. 

Pirunkirkon jälkeen vuorossa olikin nousu urakka koska halusimme mennä Julmakallion laavulle joka sijaitsee yläpolulla, Jonkun aikaa puuskuteltuamme ylös portaita avautui kauniit maisemat kanjoniin. Kyllä kannatti kiikkua ylös vaikka seuraavana päivänä se saattaa jaloissa tuntuakkin.



Joku oli jättäny hienon juomakauhan purolle

Julmakallion laavulta oli mahtavat näköalat harmivain että en ollut sieltä ottanut kuvia kun vain keskityin ihastelemaan maisemia ja syömään eväitä. Aika moni oli vieraskirjan mukaan yöpynyt kyseisellä laavulla patikoinnin lomassa. 

Korouoma oli mahtava paikka ja joskus tuokin olisi kiva koluta kokonaisuudessaan läpi. Joskus nuorempana olen kanjonin patikoinut läpi ja yhtä hieno paikka se oli silloin ja on edelleen. 



Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti