tiistai 23. syyskuuta 2014

Koivusaari

Käytiin viikko sitten Rovaniemen keskustan läheisyydessä sijaitsevalla Koivusaarella. Sillon ei vielä täällä Rovaniemellä ollu nähtävissä ruskanvärejä, mutta nyt on joitakin ruskan värejä lehtipuissa. Mutta minusta ei tänne vaan ole tullu kunnon ruskaa.

 Koivusaaressa pidetään kesäisin lampaita, jotka sitten hoitavat saaren maisemaa. Joten mainio paikka käydä ihastelemassa lampaita. Matkalla Koivusaareen mietin että selviääkö tältä reissulta kuivin jaloin koska edellisenä vuonna muistan kuinka osa pitkospuista oli maatunut ja näin ollen osa pitkospuista oli veden alla. Saareen tultaessa oli kiva huomata että koko saaren pitkospuut oli uusittu. 






Joutsenet muuttomatkalla etelään


Koivusaari tarjoaa suojaa pesiville ja muuttomatkalla oleville linnuille, joten tämä on hyvä paikka käydä myös katsomassa lintuja. 




Saarella on myös paljon historiaa takana ja reitin varrella onkin opastetauluja joissa on sitten erilaisia historiatietoa alueesta. Saarta on käytetty 60-luvulle asti niittynä ja vuosina 1946-1951 kulki Koivusaaren kautta rautatie. 


Koivusaari on hyvä paikka käydä hengähtämässä omista kiireistään koska sinne on todella lyhyt matka. Ja jos ei ole mahdollisuutta käydä kauempana retkeilemässä niin tänne pääsee 15 minuutissa kävellen keskustasta. 


Nähtiin myös lampaita ei ollu vielä keretty viedä kesälaitumelta pois. Tulivat luultavasti sateelta suojaan tälläseen pikkumetsikköön. 


Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti