maanantai 29. tammikuuta 2018

Kukkolankoski talvella

Torniossa käydessäni päätin että käydäänpä pyörähtämässä Kukkolankoskella. Mutta ruotsin puolella tällä kertaa, koska siellä on paljon hienoja vanhoja rakennuksia joita on niin mukava aina ihastella. En ole ikinä käynyt paikalla talvella vaan aina kesällä, koska paikkaa aina mainostetaan kesäkohteena. Kannattaa käydä talvellakin koska siellä on silloinkin kaunista ja paljon rauhallisempaa kuin ei joka suunnalla ole muita ihmisiä. 



Kukkolankoski on Torniojoessa oleva koski ja se on suurin ja valjastamamaton koski joessa ja taitaa olla myöskin koko Suomen suurin valjastamaton koski. Matkaa Haaparannalta paikalle on noin vähä päälle 14km. Ennen muinoin Kukkolankoskella lipottiin siikaa ja kyseinen kalastus muoto on kehitetty juurikin täällä Kukkolankoskella. Nykyäänkin kesäisin voi käydä katselemassa tätä vanhaa kalastusperinnettä kun paikalliset nykypäivänäkin pyytävät koskesta siikoja lippoamalla. 



Alueella on vanhojen rakennuksien edustalla kylttejä joissa esitellään mikä rakennus on ennen ollut ja millaista toimintaa siellä on ollut tai millaista elämää siellä on eletty. Itse ainakin tykkään käydä tälläisissä kohteissa joissa saa lukea millaista elämää paikassa on ennen ollut. Suosittelen käymään täällä kesällä mutta myöskin talvella paikka on käymisen arvoinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti